Végkiárusítás!

Minden készleten lévő termékre -15% kedvezmény! A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra!

Kérdése van? Hívjon minket! 06204577151

Natur Tanya Szerves Szelén tabletta 60 db
Natur Tanya Szerves Szelén tabletta 60 db
2 380 Ft

Natur Tanya Szerves Szelén tabletta 60 db

Hogyan használjam?
Adagolási javaslat: Naponta 1 tabletta, bő folyadékkal lenyelve.

Kúraidő: A minimumkúra időtartama 3 hónap, a maximumkúra 6 hónap.

Natur Tanya Szerves Szelén tabletta

Tablett­ánként 100 µg szerves kötésű szelén tartalommal (L-szeleno-metionin formában), a pajzsmirigy az immunrendszer és a sejtek egészségére.

Pajzsmirigy+Immun és Sejtvédelem
- Szerves L-szeleno-metioninnal a jobb biohasznosulásért
- Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
- Vegetáriánus termék, nem tartalmaz állati eredetű összetevőt
- Naponta 1 tabletta
- 2 hónapra elegendő mennyiség
- Könnyen nyelhető kicsi tablettákkal
- Kúraszerű használat esetén is biztonsággal fogyasztható

Raktáron :  1 db
Készlet erejéig
Utolsó darab(ok)
2 380 Ft
Egységár: 40 Ft/tabl.
Részletek
Az organikus (szerves) szelén
hozzájárul az IMMUNRENDSZER és PAJZSMIRIGY egészséges működéséhez
hozzájárul a HAJ és a KÖRMÖK normál állapotának fenntartásához
ANTIOXIDÁNS hatásának köszönhetően, hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
A reprodukciós rendszert érintő hatása, hogy hozzájárul a normál SPERMAKÉPZŐDÉSHEZ
Mérsékli a higany, a kadmium és az ezüst mérgező hatását. (nehézfémekhez kötődik, amelyek így kiürülnek a szervezetből). Tanulmányok azt mutatják, hogy a szelén 1:1 arányban kötődik a higanyhoz. (forrás: Schrauzer GN. Selenium and selenium-antagonistic elements in nutritional cancer prevention. Crit Rev Biotechnol. 2009;29(1):10-17.)

1969-ben az Apollo űrhajó holdpor mintákat hozott a Földre
Ezekben a mintákban szelén is volt. Talán nem véletlen, hogy maga a szelén szó a régi görög „selene” szóból származik, ami azt jelenti: Hold. Viszont egészen az 1980-as évek elejéig a tudósok nem szenteltek túl nagy figyelmet a szelénnek, mint ahogy annak sem, milyen hatással van a szervezetre. A kutatók az utóbbi évtizedben kezdik megérteni, mennyire létfontosságú a szelén.

A szelén esszenciális tápanyag (ásványi anyag)

A szelén egyike az „esszenciális” tápanyagoknak, ami azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes maga előállítani, azt élelmiszerekkel kellene felvennünk. És, hogy miért csak kellene?

Mert a kilúgozott földek szeléntartalma – különösen Európában – drasztikusan csökkent az elmúlt 60 évben, így az élelmiszerekkel elfogyasztott szelén mennyisége kevesebb, mint a felére esett vissza (az ivóvíznek gyakorlatilag nincs jelentős mennyiségű szelén tartalma). Ez gondot is jelent az egészségügyi szakembereknek, akik az élelmiszerek, illetve a talaj szelénpótlását már 2005 óta szorgalmazzák…

Csakis szerves, biológiailag aktív organikus minőségű szelént válassz!

Szelén kiegészítők szedésével biztosíthatjuk a megfelelő szelénbevitelt, de azért vannak különbségek. A szelén többféle formában létezik; ilyen például az l-szeleno-metionin (organikus, szerves szelén), nátrium-szelenit és nátrium-szelenát vagy például nátrium-hidrogén szelenit formában.

A szelenit és a szelenát nem más, mint a szelén szervetlen formái, felszívódási rátájuk kisebb hatásfokú mint a szerves szelén forma esetében, ráadásul a szervetlen szelénformák sajnos magukban hordozzák a szelénmérgezés eshetőségét is.

A szelént tartalmazó étrend-kiegészítők közül a L-szeleno-metionin (szelén metionin, azaz organikus szelén) hasznosul a legjobban, kb. 90%-ban felszívódik a vékonybél kezdeti szakaszáról.

Az emberek számos olyan szelénfüggő enzimmel rendelkeznek ún. szelenoproteinekkel, amelyek csak szelén jelenlétében képesek működni. A tudomány, jelenlegi állása szerint 25 szelénfüggő enzimet azonosított eddig, amelyeknek a biológia szerepe rendkívül sokrétű. Az emberi szervezetben kb. 3-14 mg szelén található. Ennek többsége a májban, a vesében, az izomban és a vérplazmában található.

A glutation-peroxidáz antioxidáns enzim felépítésében is részt vesz, hiányában termelődik ugyan az enzim, de nem képes a megfelelő feladatát ellátni, am védené a telítetlen zsírsavakat és sejthártyákat az oxidációtól. A közelmúltban antioxidáns hatása mellett kimutatták a pajzsmirigy aktivitásában betöltött szerepét, (a szintén szelenoprotein I. típusú jodotironin-dejodináz enzim aktív centrumának részeként, amely ez előhormon tiroxint alakítja át aktív trijódtironinná.).

Tudtad a szelénről, hogy?
- az L-szeleno-metionin a szelén aminosavval (metionin) alkotott komplexe, könnyen felszívódik a gyomor-bélrendszerből
- több európai országban élő emberek nem rendelkeznek a szelenoproteinek optimális működéséhez szükséges szelénszinttel, a táplálkozási ajánlások által javasolt mennyiségeket nem érik el
- a vérből bizonyos módszerekkel meg lehet határozni a szelénszintet (szelénellátottságot), az optimális szelénkoncentráció a szakirodalom szerint megközelítőleg 80-150 μg/l.
- humán és állatkísérletek arra a következtetésre jutottak, hogy az L-szeleno-metionin szerves szelén 1,5-2x jobb biohasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen szelén formák
- a szerves L-szelenometionin felezési ideje 2,5x több, mint a szervetlen szelenit forma esetében; ez azt jelenti, hogy a szerves szelén nemcsak hogyan jobban felszívódik, de sokkal tovább is a szervezetben marad (felezési idő= az az időtartalma, amikor valamely hatóanyag vérplazmában levő koncentrációja a felére csökken)
- mind a rövid távú, mind a hosszú távú L-szeleno-metionin bevitel növeli a szelén plazma biomarkereinek a jelenlétét
Adatok
EAN kód
5999882575599
Cikkszám
000_521
Tömeg
18 g/db
Összetevők

tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); maltodextrin; csomósodást gátlók (talkum, szilícium-dioxid); fényező anyag (zsírsavak); L-szeleno-metionin


Hatóanyag                     1 tablettában

Szerves szelén            100 µg (181,8 *NRV%)

*NRV%: napi beviteli referencia érték %-a felnőttek esetében

Figyelmeztetések
Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! A készítményt tartsa gyermekektől elzárva!

6 éves kortól alkalmazható- az adagolás kétnaponta 1 tabletta, 12 éves kortól naponta 1 tabletta
A termék alkalmazható vérhígító mellett.
A termék alkalmazható cukorbetegség esetén.
A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában.