Kérdése van? Hívjon minket! 06204577151

JutaVit Laktáz enzim 5000 FCCU tabletta 60 db
JutaVit Laktáz enzim 5000 FCCU tabletta 60 db
1 690 Ft

JutaVit Laktáz enzim 5000 FCCU tabletta 60 db

Hogyan használjam?
Adagolás: Felnőtteknek étkezésenként 1-5 tabletta a bevitt tejcukor mennyiségétől függően. Egy tablettában lévő laktáz enzim átlagosan 10g tejcukrot (laktózt) képes lebontani amely hozzávetőleg 2 dl tehéntejnek felel meg.

JutaVit Laktáz enzim 5000 FCCU tabletta

A JutaVit 5000 FCC (Food Chemicals Codex szerint) laktáz enzimet tartalmazó speciális -gyógyászati célra szánt- tápszer.

A laktózérzékenyek szervezete nem vagy nem kellő mennyiségben termel laktáz enzimet, amely felelős a szervezetbe bevitt tejcukor azaz laktóz lebontásáért. A tejcukor a tejben és tejtermékekben jelen van – kivéve persze a laktózmentes készítmények, amelyben a gyártók a laktózt a gyártás során laktáz enzim segítségével egyszerű cukrokká alakítják.

A laktózérzékenyek szervezete nem emészti meg a tejcukrot a vékonybélben, hanem ez továbbkerül a vastagbélbe, ahol viszont erjedésnek indul ami miatt erős gázképzés indul meg, ez puffadást, hasi görcsöket és hányingert okoz. További kellemetlenség a savas, híg széklet ami hirtelen erős hasmenés formájában jelentkezik nem sokkal a tejtermékek fogyasztását követően. Ez igen kellemetlen meglepetés lehet nyilvános helyen vagy akár vendégségben az étkezés során a véletlenül bevitt laktóz hatására.

Rendelhető
1 690 Ft
Egységár: 28 Ft/tabl.
Adatok
EAN kód
5999883716458
Cikkszám
000_644
Tömeg
15 g/db
Összetevők
tömegnövelő szerek (szorbit, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (magnézium sztearát), maltodextrin, laktáz enzim (béta-galaktozidáz), víz, nátrium klorid

Aktív összetevők: (1db tabletta tartalmaz)

Laktáz enzim 5000 FCCU
Figyelmeztetések
A készítmény laktóz emésztési nehézségekben szenvedőknek ajánlott. A terméket minden laktóztartalmú étkezéshez javasolt fogyasztani. A laktóztolerancia, laktózérzékenység egyénenként változhat, ezért szakembertől kérjenek tanácsot az adagolással kapcsolatban.

A készítmény csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható. A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható!
A javasolt napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
Gyermekek elől gondosan elzárandó!

Szorbit tartalma miatt nagyobb mennyiségű fogyasztása hashajtó hatású lehet.