Kérdése van? Hívjon minket! 06204577151

Hübner Original Silicea gél 200 ml
Hübner Original Silicea gél 200 ml
3 490 Ft

Hübner Original Silicea gél 200 ml

Hogyan használjam?
A készítmény belsőleg vízzel vagy teával hígítva fogyasztható. Külsőleg hígítás nélkül, vagy vízzel hígítva alkalmazható.

A készítmény belsőleg kúraszerűen (6 hónap) alkalmazható.

Hübner Original Silicea gél

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.

Szilíciumhiány miatt kialakuló kötőszöveti gyengeség, gyenge, laza ínszalag, hajhullás, repedezett körmök, valamint ideges gyomorpanaszok, gyomornyálkahártya irritáció, gyomorégés, puffadás kezelésére.

Rendelhető
3 490 Ft
Egységár: 17 Ft/ml
Részletek
BETEGTÁJÉKOZTATÓ

Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információt tartalmaz!

Ezt a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményt mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy kezelőorvosa, vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza!

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!
- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha tünetei nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

Mi a készítmény hatóanyaga?
1 ml gél hatóanyag tartalma: 28 mg kolloid szilícium-dioxid.

Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény segédanyagként tisztított vizet tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A gél külsőleg és belsőleg alkalmazható.

Belsőleg:
Szilíciumhiány miatt kialakuló
• kötőszöveti gyengeség, gyenge, laza ínszalag, hajhullás, repedezett körmök,
• ideges gyomorpanaszok, gyomornyálkahártya irritáció, gyomorégés, puffadás kezelésére.

Külsőleg:
• Enyhe bőrgyulladások, pattanásos bőr, kivörösödött bőr, és
• viszkető rovarcsípés kezelésére.
• Száj- és toroknyálkahártya-gyulladás kiegészítő kezelésére.

Mikor nem ajánlott a készítményt alkalmazni?
A hatóanyaggal szembeni egyéni érzékenység fennállásakor.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
A szilícium, a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Elsősorban a kötő- és támasztószövetben fordul elő, szerepe van a fehérjék vízkötő képességének kialakításában és megtartásában. Elengedhetetlenül szükséges az egészséges porc- és csontképzéshez. Vizes oldatai megkötik a gyulladásos faktorokat, jó gyulladáscsökkentők, és támogatják a szervezet természetes védekezőképességét. Szilíciumhiányt az állatkísérletek tapasztalatai alapján az okoz, ha az étrend döntően állati eredetű. A szilíciumhiány egyúttal kötő- és támasztószövet (csont, porc) szervetlen anyag hiányával és ezáltal gyengeségével jár.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
A készítmény alkalmazása nem javasolt gyermekek kezelésére a biztonságosságra és a hatásosságra vonatkozó adatok elégtelensége miatt.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
Erre vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre. A készítmény megkötheti az egyidejűleg szedett gyógyszerek hatóanyagait, ezért az Original Silicea és egyéb gyógyszer bevétele között legalább 3 óra teljen el!

Szedhető-e a készítmény várandósság- és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben való alkalmazására vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre, ezért az alkalmazás megkezdése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Milyen hatással lehet a készítmény a gépjárművezetésre és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre?
A készítmény nem befolyásolja a gépjárművezetői és gépkezelői tevékenységet.

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
A készítmény belsőleg vízzel vagy teával hígítva fogyasztható. Külsőleg hígítás nélkül, vagy vízzel hígítva alkalmazható.

Mi az ajánlott adag és mikor kell a készítményt alkalmazni?

Belsőleg:
• Szilíciumhiány, kötőszöveti gyengeség, íngyengeség, körömrepedezettség kezelésére napi 1 adagolókanál gélt vízzel vagy teával hígítva étkezések között részletekben bevenni.
• Ideges gyomorpanaszok, nyálkahártya- irritáció kezelésére naponta 3 x 1 adagolókanál gélt vízzel vagy teával hígítva étkezés előtt bevenni.
• Gyomorégés, puffadás kezelésére vízben vagy teában elkeverve 1 adagolókanál készítményt étkezések között részletekben bevenni. Gyomorégésre hajlamos egyéneknek lefekvés előtti bevétele javasolt.

Külsőleg:
• Enyhe bőrgyulladás kezelésére 1:4 arányban vízzel hígítva borogatószerként alkalmazható naponta több (3-4) alkalommal.
• Rovarcsípésre, pattanások kezelésére és kivörösödött bőrfelületre a hígítatlan gél alkalmazható. A kezelés naponta 3-4-szer ismételhető, de előtte a bőrfelületet mindig le kell tisztítani.
• Száj- és toroknyálkahártya-, és fogínygyulladás kezelésére 1:3 arányban langyos vízzel hígítva naponta öblögetni vagy gargarizálni.

Milyen mellékhatást okozhat a készítmény alkalmazása?
A készítmény ez ideig nem okozott mellékhatást. A készítmény tartós – a javasolt adagot túllépve (nagy adagban) – alkalmazása csontképzési zavarokat okozhat. Ha alkalmazása során mellékhatást tapasztalna, hagyja abba a készítmény szedését! Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt mellékhatásokra is vonatkozik.

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A készítmény belsőleg kúraszerűen (6 hónap) alkalmazható.

Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
A készítmény flakonját alkalmazás után gondosan zárja vissza. Felbontás után 4 hétig tartható el hűtőszekrényben. A lejárata után gyógyászati célra nem használható!

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25°C-on tárolandó. Felbontás után hűtőszekrényben (2–8°C) tartandó. Nem fagyasztható.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: fehéres, opálos, szagtalan, homogén kolloid-oldat, amely íztelen vagy kissé keserű és enyhén összehúzó hatású.

Csomagolás: LDPE záró elemmel ellátott fehér, átlátszatlan, HDPE csavaros kupakkal lezárt fehér, átlátszatlan HDPE flakon, polisztirol adagolókanállal, dobozban.


Forgalomba hozatali engedély jogosultja: ANTON HÜBNER GmbH & Co. KG · Schlossstrasse 11–17 D-79238 Ehrenkirchen, Németország

Magyarországon forgalmazza: Naturprodukt Kft. 2046 Törökbálint DEPO Pf. 8

Nyilvántartási szám: OGYI-853/2002

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.

Adatok
Cikkszám
000_666
Figyelmeztetések
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!