Végkiárusítás!

Minden készleten lévő termékre -15% kedvezmény! A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra!

Kérdése van? Hívjon minket! 06204577151

Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db
Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db
3 590 Ft

Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db

Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db
Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db
Collango Hyaluronic acid + collagen kapszula 125 db
Hogyan használd?
Fogyasztási javaslat: napi 5 kapszula, étkezés közben elfogyasztani, de akár 2 részletben is fogyasztható.

Collango Hyalurionic acid + collagen kapszula

A Collango Collagen termékcsalád legújabb tagja nem más, mint egy kapszulás készítmény.
A Collango Collagen Hyaluronic acid + collagen két összetevőből áll, melyek a hialuronsav és a hidrolizált I-es típusú marha kollagén. Egyesítettük jótékony hatásaikat.

Raktáron :  2 db
Készlet erejéig
Utolsó darab(ok)
3 590 Ft
Egységár: 29 Ft/kapsz
Részletek
A hangsúlyt most nem a kollagénre, hanem a termék másik összetevőjére, a hialuronsavra helyeztük. Nem apróztuk el ezúttal sem, hiszen most sem kötöttünk kompromisszumot minőség és a hatóanyag mennyiség tekintetében.

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

- a minőségi alapanyaggal
- egyszerű adagolással
- elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre

Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen jellemzői:

- 200mg hialuronsav és 2.000mg I-es típusú marha kollagén/adag
- 1adag: 5db kapszula
- 125 kapszula/kiszerelés, 25 adag

Collango Collagen Hyaluronic Acid + Collagen előnyei:

- Magas hatóanyag tartalom
- Gazdaságos kiszerelés
- Könnyen lenyelhető kapszulaméret
- Nincs kellemetlen illata és íze sem
- Miben lehet a segítségünkre?

Mi a hialuronsav?

A hialuronsav egy olyan molekula, amely az emberi szervezetben természetes módon is előfordul. Nagy molekulatömegű poliszacharid, mely viszkózus (kevésbé folyékony) folyadékot eredményez. Az emberi szervezetben minden kötőszövetben és szervben jelen van, pl.: bőrben, ízületi folyadékban, erekben, agyban, porcokban, szívbillentyűkben és a köldökzsinórban is. Látható tehát, hogy ez egy ,,ízig-vérig” testkomponens, így nem is csoda, hogy mennyi problémát okozhat az életkor előrehaladtával csökkenő hialuronsav mennyiség.

Milyen előnyei vannak a hialuronsavnak?

A bőr öregedése annak nedvességtartalmának elvesztésével is jár. A bőr nedvességében szerepet játszó kulcsmolekula a hialuronsav, mely egyedülálló képességgel alkalmas a vízmolekulák megkötésére és visszatartására ezáltal biztosítva a bőr hidratáltsági állapotát. Ez több szempontból is fontos tényező. Egyrészről növeli a bőr esztétikai megjelenését, hiszen csökkenti a ráncok kialakulásának kockázatát. Másrészről a dehidratált bőr- amikor a bőr felső rétegében nincs elegendő víz- száraznak, repedezettnek tűnik. Ez az állapot már veszélyes is lehet, ugyanis a dehidratált bőr már nem képes fenntartani a megfelelő ép “bőrgátat”, ezáltal a bőr kiszolgáltatottabbá válik a környezeti tényezők által okozott károsodásoknak. Így tehát ez a sérült ,,bőrgát” baktériumokkal szembeni ellenállóképessége is csökken, mely fertőzésekhez és különböző bőrbetegségek kialakulásához vezethet, mint pl.: pattanások, atópiás eredetű bőrgyulladás, rosacea, bőr öregedése.
Az ízületi folyadék, egy viszkózus, sűrűn folyó anyag, amely az ízületek közötti térben helyezkedik el. A folyadék párnázza a csontok végét, és csökkenti a súrlódást a csontok között, ezáltal biztosítva számukra a szabad mozgást. Ezen ízületi folyadék egyik fő alkotó eleme a hialuronsav, melynek mennyisége idővel csökken, hozzájárulva ezzel az ízületek fájdalmához és merevségéhez. Manapság a súlyos térdízületi gyulladásban szenvedő betegeknél a hialuronsav injekciós formáját alkalmazzák a tünetek csökkentésére, azonban egyre több reményteli tanulmány lát napvilágot a szájon át történő hialuronsav alkalmazásának előnyéről is. Több hónapon át történő alkalmazás esetén az ízületi folyadék hialuronsav koncentrációja nő, hozzájárulva a kínzó fájdalmak csökkentéséhez, megszűnéséhez.
A test hialuronsav mennyiségének több mint fele a bőrben van. Amikor a bőr gyulladt vagy sérült, a bőr szöveteinek regenerációja miatt a hialuronsav mennyisége nő, mely elősegíti a seb gyógyulásának sebességét. A sebgyógyulás során jelen lévő hialuronsavról szintén úgy gondolják, hogy segíti a különféle típusú kollagének szintézisét. Ennek oka, hogy a bőr regenerációja során a kollagén is jelen van. Ha a bőre bajban van, mind a hialuronsav, mind a testben természetesen megtalálható kollagén kulcstényező a probléma kiküszöbölése szempontjából. Mindkét anyag azonban az életkor előrehaladtával csökken, ezért fontos gondoskodni azok pótlásáról.

A hialuronsavval történő kiegészítés ott tudja igazán kifejteni jótékony hatását, ahol már természetes módon is előfordul. Ez igaz a szem esetében is. A hialuronsav megtalálható a szem üvegtestében, amely a szemgolyó tömegének nagy részét alkotó zselés szerű anyag. Ugyanazon nedvességmegkötő és gyulladáscsökkentő tulajdonságok, amelyek miatt bőrápolásra olyan hatékonya működik, a műkönnyekben is jól használható. Viszkozitása elősegíti, hogy hosszabb ideig maradjanak a szem felszínén, ezáltal biztosítva tartósabb nedvességet a szemnek. Ezen pozitív hatása nem csak külsőleg történő alkalmazása során bizonyul hatásosnak, hanem orális adagolása által is.

A hialuronsavval történő kiegészítésre vonatkozó biztonsági infomációk

A hialuronsav helyi alkalmazásakor vagy szájon át történő alkalmazása is biztonságosnak tekinthető, ugyanis mellékhatásokról nem számoltak be. Ez nem jelenti azt, hogy az orális hialuronsav teljesen mentes a mellékhatásoktól. Injektáláskor a hialuronsav fejfájást, szédülést, viszketést, bizsergést vagy duzzanatot okozhat. Ugyanez előfordulhat orális hialuronsav esetén is, csak kisebb valószínűséggel és enyhébb tünetekkel, valószínűleg az egyszerre kapott kisebb dózisnak köszönhetően. Ritka esetekben a hialuronsav allergiát okozhat. Nincs elég megbízható információ a hialuronsav hatásáról terhes-, és szoptató nőkre vonatkozóan ezért az ő esetükben nem javasolt hialuronsavval történő kiegészítés, mint ahogy rákos betegeknek sem.

Mennyi a javasolt beviteli mennyiség?

Alapvetően a hialuronsav szájon át történő kiegészítése több esetben bizonyult hatásosabbnak és biztonságosabbnak, mint az injekció által beadott. Azonban a napi beviteli mennyiségre vonatkozóan nincsen egyértelmű, konkrét adat. Kutatási eredmények alapján, melyek mellett pozitív eredményeket értek el napi 50-240 mg hialuronsav étkezés közben történő elfogyasztását alkalmazták.
Adatok
EAN kód
5999882071107
Cikkszám
000_731
Összetevők
Összetevők: I-es típusú hidrolizált kollagén (marha), kapszulahéj (zselatin), nátrium- hialuronát.

Tápanyagtáblázat:
Kollagen/ hidrolizált kollagén I-es típus 2000 mg
Nátrium-hialuronát 200 mg
Figyelmeztetések
Allergén információk: tej, tojás, glutén, szója, földimogyoró, diófélék, zeller összetevőket feldolgozó üzemben készült!