Végkiárusítás!

Minden készleten lévő termékre -15% kedvezmény! A kedvezmény a végösszegből kerül levonásra!

Kérdése van? Hívjon minket! 06204577151

Collango Collagen Strawberry (Eper) ízű kollagén por 330 g
Collango Collagen Strawberry (Eper) ízű kollagén por 330 g
4 990 Ft

Collango Collagen Strawberry (Eper) ízű kollagén por 330 g

Hogyan használjam?
Adagolási javaslat:
11g port (1 adagolókanál) oldjunk fele tetszőleges mennyiségű (2-3dl) vízben, tejben, joghurtban vagy bármilyen folyadékban. Lehet fogyasztani ciklikusan, három hónapon keresztül naponta 11g Peptan® kollagént fogyasztva, majd elégséges heti 11g-ot fogyasztani vagy állandó jelleggel minden nap fél adagot fogyasztva.
Collango Collagen Strawberry (Eper) ízű kollagén por

A Collango kollagén a Peptan® 1-es típusú hidrolizált marha kollagén peptidből készül, amelyet a világ egyik vezető kollagén gyártóként számon tartott francia Rousselot cég gyárt. A Peptan® kollagén egy rendkívül nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek fehérjetartalma több mint 97% (száraz tömegre számítva), ebben a formában az emberi szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható, amit tudományos elemzés is bizonyít. (Asghar Henrickson és Rousselot, 2007).

Kinek ajánljuk a Collango Collagen fogyasztását?

•Ha elmúltál már 25.
•Ha rendszeresen sportolsz.
•Ha fontos az egészséged
•Ha odafigyelsz, hogy mit eszel.
Raktáron :  1 db
Készlet erejéig
Utolsó darab(ok)
4 990 Ft
Egységár: 15 Ft/g
Részletek
Mi a kollagén?
A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja.

Miért van szükségünk kollagénre?
Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll. A Peptan® I-es tipusú hidrolizált kollagén megegyezik az emberi szervezet által termelt kollagénnel. Így amikor elfogyasztjuk, a szervezet sajátjaként ismeri fel és hasznosítja.

Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen?
A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy uganannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogysztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb...

A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor?
1.Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak.
2.Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak.
3.C-vitamint is tartalmazzon, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését.

Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél?
No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz.

Tehát:
1.Mindegyik felsorolt készítmény pro formátumból indul!
2.Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 10.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el.
3.A már folyékony formában kapható készítmények, mivel a kollagén egyfajta fehérje, ami folyékony formában már nagyon romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók.


Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is!

Milyen kollagén van a Collango Collagen-ben?
A Collango Collagen alapanyagaként választott Peptan® kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Rousselot cég által gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Redkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát, melyek nem általánosságban a kollagénre, hanem magára a Peptan® kollagénre vonatkoznak.

Collango Collagen jellemzői:

•I-es típusú Peptan® hidrolizált marha kollagén
•10.000mg (10gramm) kollagén/ adagban
•500mg C-vitamin/adag
•15mg cink/adag
•Steviával édesítve
•30adag/tasak

Collango Collagen előnyei:
•Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán
•Nincs kellemetlen illata és íze sem
•Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
•Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Peptan® kollagénre
•Tartósítószer mentes
•Mindig frissen készíthető
•Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően
•Három+1 ízben kapható

Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént?
Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz.

•Keverd bele gyümölcslébe
•Dobd fel vele a smoothie-dat
•Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele
•Ízesítsd vele a chia pudingodat
•Keverd bele a jegeskávédba
•Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban​​​

Másodgenerációs ízületvédő
A Collango Collagen egy második generációs ízületvédő is. Lényeges előnye a glükózamin/kondroitin/MSM hármashoz képest, hogy ez egy bioaktív fehérje. Tehát nem csak az ízületeknek és porcoknak nyújthat segítséget, hanem a szervezet ott hasznosítja, ahol szükség van rá.

Csontritkulás, ízületi gyulladás
A világ népessége öregszik és ennek a folyamatnak megvannak a maga hátrányai.

A főbb egészségügyi problémák:

•csontritkulás és a sarcopenia
•csontízületi gyulladás

Egyre több tudományos bizonyíték van rá, hogy a kollagén peptidek elősegítik a csontok és az izmok egészségét. A Rousselot cég és egyetemi partnereivel folytat kutatást ezeken a területeken. Nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos tanulmányokra. Placebo-kontrollos vizsgálatokban bizonyítani a Peptan® kollagén hatékonyságát.

Kollagén peptidek az ízületek egészségéért
Az osteoarthritis egy betegség, mely elváltozásokat okoz az ízületi porcokban. Az Egészségügyi Világszervezet szerint 50 éves kor felett a férfiak 10%-a és a nők 18% nő szenved osteoarthritisben. Kiterjedt kutatások azt bizonyítják, hogy jótékony hatással bírnak a kollagén peptidek az ízületi egészségre és csökkenti a vele járó fájdalmakat. Ezt klinikai vizsgálatok igazolták (Jiang et al. 2014).

Kollagén a bőr szépségéért
Három klinikai vizsgálat demonstrálta a Peptan® által nyújtott anti-aging hatásokat.
Vezető bőrklinikákkal közösen végzett placebo- kontrollos vizsgálatok kimutatták, hogy a Peptan® napi fogyasztása jelentősen javítja a bőr szerkezetét és ez már egy havi adag elfogyasztása után látható is. Számos tanulmány kimutatta, hogy az exogén kollagén peptidek serkentik a fibroblast cellák termelését és fokozzák annak sűrűségét. Ez segíti a fiatalosabb kinézetet és a rugalmas bőrt.
In vitro és ex vivo eredmények bizonyították a Peptan® azon képességét, hogy serkenti a bőrsejtek kollagén és a hialuronsav termelését. A Peptan® kollagénnel történt klinikai vizsgálatok megállapították, hogy nyolc hét után a nők bőrének hidratáltsága 28%-kal növekedet és tizenkét hét után 19%-kal növekedett bőrük rugalmassága.

A legfrissebb, 2019 tavaszi kutatási eredmények a bőr általános megjelenésére jelentős javulást mutatnak, ami a periorbitális ráncok (az idő előrehaladtával a szem sarkában keletkező ráncok, „szarkaláb”) 13%-os csökkenését, illetve a nazolabiális ráncok (az orr és az ajkak között függőlegesen futó ráncok, „mosolyráncok”) 10%-os csökkenését jelentik. Emellett az arccsontok körüli pórusok láthatóságának 57%-os csökkenését eredményezte a Peptan® kollagén fogyasztása. A haj rugalmasságát pedig 13%-kal növelte.

Adatok
EAN kód
5999882071213
Cikkszám
000_648
Tömeg
330 g/db
Összetevők
Peptan® kollagén, aszkorbinsav, természet azonos eper aroma, cink citrát, édesítő: steviol glikozidol, színezék: azorubin*
*A gyerekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat.

1 adag tartalmaz: 10.000mg Peptan kollagén, 500mg C-vitamin, 15mg cink

Tápérték 100g-ban 11g-ban

Energiatartalom: 328kcal 36kcal
Fehérje: 82g 9g
Szénhidrát: 0g 0g
Nátrium: 1136mg 125mg
C-vitamin: 4545mg 500mg
Cink: 136mg 15mg

Allergén információk:
Tej-, szója- és tojásfehérjét, glutént, szezámmagot, mustármagot illetve mogyorót feldolgozó üzemben készült!

Figyelmeztetések
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék nem gyógyít betegségeket! A termék nem az orvosi kezelés helyettesítésére alkalmas! Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Kisgyermektől elzárva tartandó!